Előfizetői tartalom

Még 15 évig szívhatják a fogukat a brókerbotrányok áldozatai

Nem elég, hogy tavaly az egész magyar befektetési piacot megrázták a brókerbotrányok, ennek hatásait még további 15 évig nyögik majd a Beva-tagsággal rendelkező alapkezelők, bankok és brókercégek. Maga az alap is azt írja éves jelentésében: 2030 után jöhet az első olyan év, amikor visszatérhet a vagyonfelhalmozáshoz, addig ugyanis a kártalanítások miatti fizetési kötelezettségek teljesítéséről szól majd a történet. A három brókercég miatti kártalanítások összegét 109 milliárd forintra teszi a Beva, idén a tavalyihoz képest már hétszer többet, 9,3 milliárdot fizetnek az alapnak a tagok, és ez valószínűleg a következő években sem változik számottevően. Jó hír viszont, hogy idén (végre) egy fontos céllal bővülnek az alap tervei: kiemelt figyelmet fordítanak a magyar befektetők ismereteinek bővítésére.

Idén 9,3 milliárddal számol a BevaÉvtizedekig kihatással lesznek még a magyar befektetési piacra a tavaly kirobbant brókerbotrányok. A három kártalanítási ügy miatt (Buda-Cash, Quaestor, Hungária) a Beva-tagoknak már tavaly rendkívüli befizetést kellett teljesíteniük, ráadásul a kártalanítási ügyek miatt kibocsátott, 2030-ban lejáró Beva-kötvények fizetési kötelezettségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés