Előfizetői tartalom

Összeomolhat idén a világ - Hova menekítsem a pénzem?

Brexit, az amerikai elnökválasztás, egy váratlan kamatemelés vagy Kína összeomlása. Idén számos olyan kockázat lóg a levegőben, ami miatt számos elemző nem jósol túl jó teljesítményt a tőkepiacoknak, ezért érdemes lehet olyan befektetések közül szemezgetni, amelyeknek a hozamát több évre előre tudjuk, és nem kell amiatt sem aggódnunk, hogy a pénzünk egyik napról a másikra lefeleződik. Erre lényegében három megtakarítási forma létezik Magyarországon: az állampapírok (és a jóval kevésbé népszerű vállalati kötvények), a bankbetétek és a lakástakarék-pénztárak, valamint bizonyos esetben a vegyes biztosításokra is igaz lehet ez a leírás. Megnéztük, mit kell tudni ezekről a befektetési formákról, illetve hogy mi alapján érdemes válogatni, ha biztos hozamú befektetést szeretnénk.

ÁllampapírokA nulla közeli kamatok idejét éli a világ, a magyar állampapírok reálhozama azonban még mindig viszonylag magas, a bankbetétek hozamait például messze maga mögött hagyják az állampapírok. A hazai lakossági állampapírok közül egyrészt azért érdemes szemezgetni, mert: Futamidőtől függően a hozamuk 2-3,8%, MÁK-számlán keresztül gyakorlatilag mindenféle...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés