Előfizetői tartalom

Egy magyar befektetés, amely lazán kenterbe veri az állampapírokat

Az idei első félévben kissé visszaeső vagyon jellemezte a hazai kötvényalapokat, a kezelt vagyon félév alatt 8 milliárd forinttal, 1308 milliárd forintra csökkent. Ebben leginkább a rövid kötvényalapok a ludasok, a hosszú és szabad futamidejű alapok ugyanis valamelyest növelni tudták nettó eszközértéküket. A csökkenő vagyon ellenére a hazai kötvényalapok korántsem teljesítettek rosszul az első félévben: egyes hosszú kötvényalapokkal 4-9%-ot is lehetett keresni idén júniusig, ami több, mint amennyit egyes lakossági állampapírok egy év alatt ígérnek.

Nem panaszkodhatnak, akik kötvényalapba fektettek. Tavaly év végén a BAMOSZ adatai szerint 1316 milliárd forintot kezeltek a hazai kötvényalapok, ez idén június végére 1308 milliárdra apadt. A kötvényalapokban kezelt vagyon nagyjából 2015 év eleje óta stagnálást mutat, egyedül tavaly novemberben volt egy kisebb felpattanás a nettó eszközértékben, akkor a rövid kötvényalapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés