Előfizetői tartalom

Van, amivel fél év alatt többet kereshettél, mint tavaly egész évben

A sokak által a következő slágerbefektetésnek kikiáltott vegyes alapok kezelt vagyona fél év alatt közel 20 milliárd forinttal esett vissza, a legtöbb pénzt a kiegyensúlyozott alapok vesztették el. A vagyonvesztésben nagy szerepe volt a befektetők megcsappanó keresletének is, ugyanis idén meg nem volt olyan hónap, amelyet pozitív értékesítéssel zártak volna ezek az alapok. Persze nem kell egyből temetni a vegyes alapokat, jó párral közülük már fél év alatt kereshettünk annyit, mint tavaly egész évben, 5% feletti féléves hozammal pedig minden típusnál találkozhattunk.

Eddig tartott a lendület?. Tavaly december vége óta visszaesett a vegyes alapokban kezelt vagyon mértéke, holott sok hazai szakember ezeket az alapokat tartotta az abszolút hozamú alapok után a következő slágerbefektetéseknek. December végén a hazai alapkezelők több mint 780 milliárd forintot kezeltek vegyes alapokban, ezek között a legtöbb pénzt, 471 milliárdot a kiegyensúlyozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés