Előfizetői tartalom

Putyin magyar befektetői röhögve bonthatnak pezsgőt

2016 második fele nagyon kegyes volt a tőkepiaci befektetők többségéhez, főleg a Trump megválasztásával egybekötött Mikulás-rali dobta meg a részvénypiacok teljesítményét az év utolsó két hónapjában. A rali legnagyobb nyertesei viszont nem az amerikai, hanem az orosz részvények voltak, magyar befektetőként egy orosz részvényalappal több mint 60 százalékot kereshettünk tavaly. Szintén jól teljesítettek a magyar indexkövető részvényalapok, 30 százalék körüli hozammal gazdagították befektetőiket. A Magyarországon kezelt részvényalapok 2016-os teljesítményét értékeljük.

2016 összességében jó év volt. Lepattantak a kockázatokTöbb tőzsde is volt, ahol még sosem volt ilyen rossz évkezdés, mint tavaly; a kínai gazdaság lassulása és az olaj árának rohamos zuhanása miatt februárig ütötték a részvényeket a befektetők. A pánik azonban hamar elmúlt és mindegy, milyen kockázat merült fel az év közben, legyen szó akár a Brexitről, akár Donald...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái