Előfizetői tartalom

Szép csendben új szereplő zsákolja a magyar lakossági állampapírt

Idén év elején 6000 milliárd forintra duzzadt a lakossági állampapírok állománya, ezzel öt év alatt ötszörösére hízott a népszerű befektetés. Ennek oroszlánrésze a lakosságnál van, de szép csendben egyre nagyobb részt hasítanak ki maguknak az önkormányzatok is, akiket tavaly ilyenkor még észre sem vettünk volna, mára pedig már több száz milliárd forint értékű lakossági állampapír is lehet a kezükben.

6000 milliárd forint lakossági állampapírokbanGyakorlatilag 2012 óta töretlen a lakossági állampapírok iránti kereslet, a 2012. december végi 986 milliárd forintról tavaly év végére az állomány átlépte az 5200 milliárd forintot, gyakorlatilag tehát ötszöröződött a lakossági állampapírok állománya öt év alatt. Ez a trend idén is minden valószínűséggel folytatódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés