Előfizetői tartalom

Banknál, brókercégnél vagy alapkezelőnél van befektetésed? - Sok változásra készülhetsz

Kezd körvonalazódni, hogy a kapott és kifizetett ösztönzőket, az elemzések díját és a termékkialakítást milyen módon kell majd értelmezniük és alkalmazniuk a hazai brókercégeknek, alapkezelőknek és bankoknak januártól, a MiFID 2. életbe lépésétől. Információink szerint az NGM már meg is küldte a szóban forgó rendelettervezeteket az érintett szakmai szervezeteknek egyeztetésre, de sok még a kérdőjel.

Ösztönzők: mit lehet elfogadni és mit nem?A birtokunkba jutott információk szerint a kapott és kifizetett ösztönzőkkel kapcsolatban az alábbiakra kell figyelniük a befektetési vállalkozásoknak: Először is minden díjat, jutalékot vagy nem pénzbeli előnyt úgy kell értelmezni, hogy annak célja az ügyfélnek nyújtott szolgáltatás javítása, beleértve ebbe a magasabb szintű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés