Előfizetői tartalom

Ezzel az apró lépéssel megúszhatod a minden magyart fenyegető nyugdíjkatasztrófát

Iszonyatosan kiszúrunk magunkkal, ha nem kezdünk el időben félretenni nyugdíjas éveinkre, az egyik legjobb eszközt ehhez pedig a nyugdíj-előtakarékossági számlák szolgáltatják. Fontos az is, hogy időben lépjünk: 25-35 évesen még lehet havi 10-20 ezer forintnyi megtakarításból is havi 100-200 ezres nyugdíj-kiegészítést építeni, 55 éves korban már nem. Megmutatjuk, mennyi idősen, miben, mennyit kell félretenni, hogy élhető nyugdíjas éveket teremtsünk magunknak, és megnéztük azt is, melyik banknál milyen költségei vannak a NYESZ-nek.

A nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) a legolcsóbb (vagyis a legkisebb költséget elvonó) államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarítási forma, viszont sokakat riaszt, hogy "szakértelem kell" hozzá, mivel a megtakarított összeg befektetésében nem segít sem bróker, sem biztosítási ügynök. Részletesen erről a problémáról itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2016.12.07Mibe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái