Előfizetői tartalom

Itt az új őrület: hatalmas pénzeket hoznak a vallásos befektetések

Unod már, hogy a sok gonosz multi a te pénzeden gyárt fegyvereket, zsákmányol ki közösségeket vagy nyomja el az alkalmazottait? Van egy jó hírünk: komplett iparág épül már arra, hogy etikai vagy éppen vallási szempontok alapján rakjon össze befektetési portfóliókat, amelyek az egyenjogúságért, mellőzött közösségek felvirágoztatásáért vagy a környezetvédelemért harcolnak és aktívan keresik az ezekben élenjáró cégek részvényeit, kötvényeit. A meglepő hírünk az, hogy számos esetben hozam szempontjából is kifizetődő erkölcsös befektetéseket választani.

Etikusan befektetni?Kurt Vonnegut A Titán Szirénjeiben ír egy befektetőről, aki a Bibliát használja részvényvásárlási iránymutatóként. Nem pusztán a talentumokról szóló példabeszédet követte:Noel Constant módszere a következő volt: Elővette a sublótfiókból a Gideon-féle Bibliát, és elkezdte Mózes elsőkönyvének első mondatával. Mózes első könyvének első mondata...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái