Előfizetői tartalom

Közeleg az év vége, most rengeteg adót megspórolhatsz

Egyre többen döntenek úgy, hogy az év vége közeledtével egy Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) spórolnák meg befektetésük adóterheit. Az alacsony kamatkörnyezetben és a csökkenő adóterhek mellett viszont ennek a számlatípusnak egyre kisebb az előnye, ráadásul egy TBSZ a "normál" értékpapírszámla mellett plusz költségterhet is jelenthet. Megnéztük, megéri-e még TBSZ-t nyitni.

Megúszhatod a kamatadótFüggetlenül attól, hogy részvényekbe, kötvényekbe, alapokba, vagy bankbetétekbe fektetünk, befektetésünk hozama adóköteles. Típustól függően 15% szja-t (EGT-tagállamokon belüli részvény) vagy 15% kamatadót (állampapír, befektetési alap, bankbetét) jelent jellemzően ez a teher, de például EGT-tagállamokon kívüli részvényeken szerzett osztaléknyereség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés