Előfizetői tartalom

Megmutatjuk, mennyit gombolnak le rólad a nyugdíjpénztárak

A napokban közzétett adatok szerint 2016-ban ismét csökkent az önkéntes nyugdíjpénztárak átlagos díjterhelési mutatója, vagyis az a költség, amelyet a szolgáltatók levonnak a teljes kezelt portfóliójából. A trend láthatóan idén is folytatódik: van olyan pénztár, amely nagyobb költségcsökkentéssel indította az évet. Megnéztük, milyen költségekkel számolhat az, aki most önkéntes nyugdíjpénztárba szeretne fektetni.

DíjterhelésA napokban tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az önkéntes nyugdíjpénztárak 2016-ös díjterhelési mutatóit. Ez a szám megmutatja, hogy egy adott pénztár a teljes kezelt vagyonából mekkora költséget von le közvetlenül a vagyonkezelésre, illetve a működési / likviditási költségek fedezésére. A díjterhelés egyébként egy intézményszintű mutató, nem mond...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés