Előfizetői tartalom

Bomba hír a lakossági állampapíroknál - Ennyi volt a könnyű pénzszerzés a bankoknak?

Évek óta kritizálják az ÁKK-t, amiért hallgatólagosan beleegyezett abba, hogy a bankok is lakossági állampapírokhoz jussanak. Ez olyan méreteket öltött, hogy tavaly már több állampapírt vettek az intézményi szereplők, mint a magyar lakosság. És bár a lakossági állampapírok sikersztorijának köszönhetően érdemben nőni tudott a belföldi szereplők kezében lévő államadósság aránya, a lakossági állampapírok ilyen mértékű felfutása jelentős kamatfizetési terhet ró az államra és ezzel együtt az adófizetőkre. Itt azonban a fordulat: úgy értesültünk, nem hivatalos visszavásárlásba kezdett az ÁKK a bankoknál lévő lakossági állampapírokból, ezt végül az ÁKK is megerősítette.

Investment, Wealth and Savings (IWS) 2018 Befektetés, vagyon, megtakarítás és még sok érdekes piaci sztori a Portfolio március 20-ai konferenciáján. Ne maradj le róla! Információ és jelentkezés Mi a sztori?Piaci forrásokból úgy értesültünk, hogy az ÁKK szeretné visszavásárolni a lakossági állampapírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés