Előfizetői tartalom

5 jó befektetés, amiben nem ég el a pénzed, ha összeomlik a világ

Olasz válság, Brexit, Észak-Korea, emelkedő kötvényhozamok, szigorodó monetáris politika, orosz expanzió, vámháború - csak hogy néhányat említsünk a számtalan kockázat közül, amelyek egyszerre ránthatják mélybe a kötvény-, részvény- és árupiacokat. Ha valaki komolyan aggódik amiatt, hogy egy durva válság következhet be a következő években, netán hónapokban, jól teszi, ha elgondolkodik azon, hogy kockázatos eszközállományát biztonságos eszközökre cseréli, még akkor is, ha ezek alig-alig hoznak valamit a jelenlegi kamatkörnyezetben. Megnéztük, milyen befektetések közül válogathat az, aki biztonságos eszközt keres most.

1. ÁllampapírBár egyre alacsonyabb reálhozamra számíthatunk az infláció növekedése miatt, az állampapírok még mindig viszonylag magas hozamot fizetnek más kockázatkerülő befektetésekhez képest. Bár vagyonmegóvásra tökéletes bármely állampapír (nominálisan legalábbis), ha reálhozamot szeretnénk, főleg az inflációkövető Prémium Magyar Állampapírok (PMÁP) érdemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés