Előfizetői tartalom

Nem fogod elhinni, mibe tették a pénzüket a magyarok állampapír helyett

A címben szereplő feladványra adott helyes megfejtés: semmibe. Hiába fogta vissza az állam az állampapírok értékesítését, egyelőre nem tudott lecsapni a felszabaduló ügyfélpénzekre a pénzügyi szektor. Egyre nagyobb mértékben készpénzben vagy folyószámlán parkoltatjuk a pénzünket az MNB ma közzétett féléves adatai szerint. 10 új lakossági forintból 4 folyószámlán, 3 pedig készpénzben maradt, vagyis nem talált jó megtakarítást magának. Csökkent az életbiztosításokban és nyugdíjpénztárakban fekvő vagyon aránya is, a befektetési alapokon belül pedig csak átrendeződés történt az ingatlanalapok javára.
A jegybank által ma közzétett előzetes pénzügyi számlák alapján új csúcsra emelkedett a magyar háztartások bruttó pénzügyi vagyona 2018 első félévének a végére, és csaknem meghaladta az 50 ezer milliárd forintot. Ha kivesszük a nem részvény típusú céges részesedéseket, akkor pedig több mint 36 ezer milliárd forintos megtakarítási állományról beszélhetünk.Mindkét...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái