Előfizetői tartalom

Eltűnt egy népszerű befektetés a magyar piacról - Háborognak az emberek

Árgyelán Ágnes
Január óta elérhetetlenné váltak többek között olyan amerikai tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) Európában, amelyek hazánkban is igen népszerűek voltak. Az ok az év elején életbe lépő új EU-s szabály, a PRIIPS, amely megtiltja bizonyos termékek értékesítését az európai piacon. Az európai szolgáltatók igyekeznek saját termékeikkel betömni az űrt, de sok ETF-et nem tudnak vagy nem éri meg nekik legyártani, az EU-nak pedig úgy tűnik, esze ágában sincs könnyítést bevezetni. Megkérdeztük a hazai brókerpiaci szereplőket az alternatív befektetési lehetőségekről, és a BÉT is elárulta, milyen újdonsággal rukkol elő ősszel.

Amerikai ETF-ek nélkül maradtunkA januárban életbe lépő PRIIPS irányelv az EU-ban a lakossági csomagolt termékekre vonatkozóan előírja, hogy csak olyan termékek értékesíthetők az EU területén, amelyek rendelkeznek Kiemelt Információs Dokumentummal, röviden KID-del. Az új szabály növelte a megtakarítási célú életbiztosítások transzparenciáját is, erről korábban itt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái