Előfizetői tartalom

Nyugaton már tombol az új őrület - Magyarországra is megérkezhet az ingyenes befektetés

Két nagyobb fintechstartup, a nemzetközi prepaid kártyákkal foglalkozó Revolut és az amerikai, már bejáratott modellel rendelkező Robinhood is bejelentette, hogy jutalékmentes részvénykereskedéssel foglalkozó brókercéget indítanak Európában. Végül mindkettőt megelőzte egy szinte semmiből jött startup, a Freetrade. A brit befektetési cég még szinte el sem indult, máris 60 ezer ember áll sorba a kapujában, terveik szerint néhány éven belül pedig Magyarországon is megjelennek. A cégnek magyar származású marketingigazgatója van, segítségével megnéztük, mit tud a Freetrade és hogy miben más, mint fő konkurensei.

2016-ban kezdte el pedzegetni az amerikai Robinhood, a világ első díjmentes részvénykereskedéssel foglalkozó startupja, hogy európai befektetők számára is elérhetővé tennék szolgáltatásaikat. A fiatal felhasználók köreiben rendkívül népszerű, több mint négymillió befektetőt számláló brókercég expanziójára azonban azóta sem került sor, a keletkezett piaci résre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés