Előfizetői tartalom

Elvérzett a lakástakarék, mihez kezdjünk most a pénzünkkel?

Eltörölte kedden a parlament a lakástakarékok befizetésarányos, éves 30%-os (maximum 72 ezer forintos) állami támogatását, melynek segítségével négy év alatt akár 10%-os fix hozamra is szert lehetett tenni. A lépéssel lényegében megszűnt az utolsó, kétszámjegyű hozamot biztonsággal szolgáltató, rendszeres díjas megtakarítási termék Magyarországon. Továbbra is akadnak viszont olyan termékek, melyek a magas hozam, a kiszámíthatóság és a rendszeres befizetés hármasságából kettőt egyszerre teljesítenek. Megnéztük, mibe tudunk fektetni lakástakarékok helyett, nem csak lakáscélra.

1. Rendszeres befizetés + magas hozamA lakástakarékok egyik legnagyobb előnye sokak szerint az volt, hogy kisebb, rendszeres befizetésekkel is jelentősebb hozamra tudtunk szert tenni, éves 240 ezer forint befizetésével ugyanis 72 ezer forint állami támogatás ütötte a markunkat; négy év alatt így akár 1,3 millió forintot is összerakhattunk. Szerencsére továbbra is számos rendszeres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés