Előfizetői tartalom

Mi lesz az abszolút hozamú alapokkal? - Megszólal Zsiday, Szalma, Büki

Az abszolút hozamú alapok mintegy harmada tudott idén eddig pozitív hozamot felmutatni, ami azért meglepő, mert még a legkeményebb válságévekben is jobb teljesítményeket láthattunk a profiktól. Három portfóliómenedzsert, Zsiday Viktort, Szalma Csabát és Büki Andrást kérdeztük arról, mi az oka az alapok gyengélkedésének, mi lehet jó befektetési stratégia, milyen piacmozgató események jöhetnek még idén és van-e még értelme abszolút hozamú alapokba tenni a pénzt.

Szűrési feltételek: a továbbiakban csak a lakossági, forintos sorozatokat vizsgáljuk, amelyeknek van legalább január 1-től értelmezhető hozamadata. Az alapok alapja konstrukciókat is kivettük az elemzésből.Idén még nem tudtak pénzt bevonzani az abszolút hozamú alapokIdén korántsem volt olyan nyugodt évük a tőkepiacoknak, mint tavaly, az egyre sűrűsödő politikai kockázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés