Előfizetői tartalom

Megéri még nyugdíjra gyűjteni? Teljesen átírja a rendszert az új adócsomag

Teljesen átszabja az önkéntes pénztári befizetések eddigi rendszerét a kormány. Jövőre ugyanis a munkáltatói tagdíj-hozzájárulás és az adomány is bérként adózik, ami miatt az eddiginél kevesebb pénz landolhat majd a pénztártag zsebében. Ezt csak részben kompenzálja, hogy 2019-től a munkáltatói befizetések után is jár a 20%-os adó-visszatérítés, ahogy ez eddig az egyéni nyugdíjtakarékosságnál is létezett. Mostani cikkünkben annak jártunk utána, mennyivel jár jobban vagy rosszabbul az önkéntes pénztári tag és a munkaadó az új szabályokkal és mit hozhat mindez az önkéntes pénztári befizetéseknél a jövőben.

Június végén benyújtották, novemberben pedig elfogadta az Országgyűlés a kormány legfrissebb adócsomagját, amely egyebek mellett jövőre gyökeresen átírja a cafeteria eddigi rendszerét és benne az önkéntes pénztári befizetésekre vonatkozó szabályokat.Milyen változásokra számíthat a munkaadó és a munkavállaló jövőre?Munkáltató Idén az önkéntes nyugdíjpénztári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés