Előfizetői tartalom

Leszerepeltek a magyar részvényalapok: rengeteg a 10% fölötti bukó

A vérzivataros december megviselte a Magyarországon kezelt részvényalapokat is, nagyon kevés olyan portfólió akadt, amely pozitív hozammal tudta jutalmazni tavaly a befektetőit. Több mint negyven alap zárta az évet kétszámjegyű mínusszal, egy-egy esetben akár egészen durva, 40%-os veszteség is előfordult. Még a legnagyobb lakossági részvényportfóliók is mínuszoltak. Egyelőre a részvényalapok népszerűsége úgy tűnik, csak enyhén csorbult, hiszen többnyire még nem tudták a lakossági befektetők a decembert lereagálni.

Korábban írtunk arról, hogy melyek egyes kategóriákon belül a tavalyi év legjobban teljesítő alapjai, ezeket az összefoglalókat itt olvashatja el:Kapcsolódó cikkünk2019.01.03Égetik a magyarok pénzét a bankbetétek riválisai Csúnyán ért véget a tavalyi év. Visszatért a volatilitásA sokéves trendet megszakítva tavaly különösen izgalmas éve volt a világ tőkepiacainak;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés