Előfizetői tartalom

Felfoghatatlan mészárlásra képesek a világ ősi, tiltott tömegpusztító fegyverei

Az emberiség legrégebbi tömegpusztító fegyverei kétség kívül a biológiai fegyverek, vagyis olyan vírusok, baktériumok, netán rovarok, melyek közvetetten vagy közvetlenül alkalmasak az emberélet tömeges kioltására. Jól mutatja eme fegyvernem veszélyességét, hogy valószínűleg egy elszabadult biológiai fegyver okozta minden idők leghalálosabb pestisjárványát is, amely százmilliók életét követelhette. Bár a biológiai fegyvereket ma már számos nemzetközi egyezmény tiltja és a nagyhatalmak készületüket hivatalosan felszámolták, feltételezhetően még mindig vannak olyan országok, amelyek rendelkeznek biológiai fegyverekkel, ilyen lehet például Észak-Korea, Szíria és Oroszország is. Megnéztünk tízet a történelem legveszélyesebb biológiai fegyverei közül.
1-3. LépfeneA kép illusztráció. Fotó: ShutterstockAz anthraxként is ismert lépfene egy általában belső szerveket támadó betegség, amely alapvetően háziállatokról terjedhet emberre, gyakran halálos kimenetelű. A lépfenének több mesterséges törzse is ismert és számos ország, köztük Japán, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és a Szovjetunió is kísérletezett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái