Előfizetői tartalom

Több mint 1000 milliárd forintot égetett el a Magyarországon is hódító piramisjáték - megússzák a bűnösök?

Házi őrizetben várja az ítélethirdetést a világ legnagyobb virtuális pénzes piramisjátékának, a OneCoinnak a fő pénzmosója, akinek a tárgyalása során kiderült, hogy körülbelül 4 milliárd dollárnyi befektetői vagyont nyúltak le az álkriptopénz szervezői. Bebizonyosodott az is, hogy az előzetes híreszteléseknek megfelelően sosem használt blockchaint a rendszer. A vezérhelyettes is az amerikai hatóságok őrizetébe került, Thaiföldön bujkált. A OneCoin fővezére, Ruja Ignatova üzleti partnerével, a "Kokainbáróként" is emlegetett bolgár maffiavezérrel együtt még mindig menekülőben van. Folyik a OneCoin felszámolása és a felelősök elszámoltatása, de a hatóságok sajnos nagyon lassan haladnak a nemzetközi, rengeteg országot átszövő piramisjáték feltérképezésével.
Lassan folyik az elszámoltatásNagyon lassan haladnak a hatóságok a OneCoin nevű kamukriptopénz, virtuális piramisjáték felgöngyölítésével, de annak ellenére, hogy sokat kell várni, azért születnek eredmények: nemrég például napvilágot látott egy átirat az Egyesült Államok egyik New York-i föderális törvényszékén folyt tárgyalásáról, ahol a séma egyik pénzmosodájának...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái