Előfizetői tartalom

Meglépte az MNB: fél évig várnunk kell a pénzünkre a népszerű befektetésből

Kijött az MNB hivatalos ajánlása a nyilvános, nyílt végű ingatlanalapok forgalomba hozataláról. Ez alapján marad az eredeti terv, tehát az, hogy az új ingatlanalapok és sorozatok esetében a visszaváltási időt 6 hónapra hosszabbítják, emellett kiderül az ajánlásból az is, hogy a meglévő alapok és sorozatok esetében forgalmazási maximumot vezetnek be. Az alapkezelőknek május 15-től kell megfelelniük az ajánlásnak, amivel kapcsolatban nagy kérdés, mennyire akasztja meg az ingatlanalapok piacának eddigi növekedését.

Itt vannak a részletekMaradt az MNB az eredeti tervénél, a hivatalos ajánlás szerint az újonnan kibocsátott ingatlanalapok és sorozatok esetében T+180 napra nő a visszaváltási idő, szemben a piacon most jellemző T+3 munkanapra. Ez azt jelenti, hogy aki a jövőben ingatlanalapot vesz és azt később visszaváltaná, 6 hónapot kell várjon a pénzére. A magyarázat is maradt az, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés