Előfizetői tartalom

Nem is gondolnád, hogy milyen gigantikus a világ 10 leghatalmasabb fegyvere

A történelem során mindig akadt egy-egy megalomán politikus, fegyvermérnök vagy hadvezér, aki kitalálta, hogy mindenkinél nagyobb puskát, tankot vagy ágyút fog építeni, még akkor is, ha az erőfeszítésbe beleölt idő, pénz és nyersanyag csak ritkán eredményezett valóban használható fegyvereket. Ha másra nem is, propagandacélra kiváló volt a 4 méter magas, 10 méter hosszú, papírvékony páncélzattal ellátott Char 2C harckocsi, vagy a 890 milliméteres belső átmérőjű csővel ellátott Cár-ágyú, melyet az elmúlt több mint 400 év alatt egyszer sem sütöttek el. Persze egy-egy fegyver vagy fegyverrendszer-monstrum néha valóban félelmetes harci erőt képviselt, gondoljunk csak a legnagyobb vasúti ágyúra, az Enterprise-hordozóra vagy a Cár-bombára. Megnéztünk tizet a világ legnagyobb működőképes fegyverei közül.

1. oldal. SSK .950 JDJ A "Kövér Mackként" is emlegetett forgó-tolózáras puska a legnagyobb kaliberű, hivatalosan civil forgalomban is kapható fegyver a világon, .950-es (kb. 24,13 mm) lőszert tüzel. Mivel szinte kezelhetetlenül nehéz fegyver, nem sokan álltak sorba, hogy megvegyék a használati értékkel gyakorlatilag nem rendelkező Fat Macet 4000 dolláros listaáráért (most kb....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái