Előfizetői tartalom

Itt a fordulat: már nem ingatlanokba teszik a pénzüket a nagyok

2017-ben még az üzleti célú ingatlanokért álltak sorba a profi befektetők, tavaly azonban fordulat következett be a tranzakciós piacon: az egészségügy és az informatika lett a nagy kedvenc a befektetőknél. Igaz, a legnagyobb deal célpontja egy állateledel-gyártó volt, a Partner in Pet Foodért 535 millió eurót fizettek ki. Palotai Zsolttal, a KPMG Tranzakciós tanácsadási részlegének partnerével beszélgettünk a piaci folyamatokról, a tipikus tranzakciókról és a leggyakraban elkövetett hibákról.
Hol keres most helyet a profi befektetők pénze a hazai tranzakciós piacon? Ugyan továbbra is nagy volumenben fektetnek be az ingatlanszegmensben, de az arányok megfordultak. Míg 2017-ben 1,9 milliárd euróval a 2,7 milliárdosra becsült piac több mint kétharmadát tették ki az ingatlantranzakciók, addig 2018-ban az invesztált 1,7 milliárd euró a 4,6 milliárdos piac alig egyharmadát...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái