Előfizetői tartalom

10 híresség, akiről nem is gondoltad volna, hogy titokban kémkedett

Hatalmas segítség lehet a titkosszolgálatok számára egy jó kapcsolatokkal rendelkező, gyakran utazó nemzetközi híresség, aki hajlandó az életét is kockára téve kémkedni, hírszerzési feladatokat ellátni. Persze nem mindig végződnek jól az ilyen történetek, több híresség közvetve-közvetlenül halálát lelte titkosszolgálati "mellékállása" miatt. Bemutatunk tíz olyan előadóművészt, médiaszereplőt, befolyásos személyt, akik egykor hírszerzési feladatokat láthattak el.

1. oldal. Walt DisneyFotó: NASA / Wikimedia CommonsDisney rajzfilmvállalkozása ma már komplett médiabirodalommá nőtte ki magát, művei összesen 22 Oszkár-díjat nyertek és még 59 jelölést kapott. Kevésbé ismert, hogy Disney rajzfilmes karrierje mellett állítólag az FBI informátoraként is dolgozott, a '40-es évek elején szervezték be és egészen haláláig együttműködött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés