Előfizetői tartalom

Hamarosan egy atomtámadástól is meg tudja védeni magát Magyarország - ezek a csodakütyük segíthetnek

Már 2020-2021-ben lehet eredménye a közép-hatótávolságú rakétavédelmi rendszerek beszerzését szolgáló tárgyalásoknak - árulta el nemrég Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A volt vezérkari főnök kitért arra is, hogy nemcsak az amerikaiakkal tárgyalnak, hanem bárkivel, aki jelentkezik a pályázatra és megfelel a kiírásnak. Ettől függetlenül nem túl valószínű, hogy olyan országtól veszünk majd rakétavédelmi rendszereket, amelyek nem NATO-tagok vagy közeli NATO-szövetségesek, hiába lehet hatékony például egy orosz Sz-400-as levegő-föld rakétarendszer. Megnéztünk néhányat a NATO rakétavédelmi rendszerei közül és megvizsgáltuk, melyek lehetnek azok, amelyek esetleg szóba jöhetnek, mint a Honvédelmi Minisztérium kiszemeltje.

1. oldal. Aster / PAAMSAz Aster 15-ösökkel felszerelt francia Aconit-fragatt. Fotó: ShutterstockAz Aster egy közös francia-olasz fejlesztésű légvédelmi rakétacsalád, a két említett ország PAAMS-rakétavédelmi rendszereinek és a hasonló elven működő brit Sea Viper-rendszernek fontos részét képezik. Míg a britek elsősorban saját fejlesztésű 45-ös típusú rombolóikon használják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés