Befektetés

Amundi: középpontban a jegybankok

Kósa Endre
Amundi Alapkezelő:

"A globális makrogazdasági kilátások az év második felére nézve is rendkívül izgalmakat tartogatnak. Egyrészt az üzleti bizalmi indexek többsége lassulást vetít előre, elsősorban a konjunktúrára érzékenyebb feldolgozóipari ágazatokban, ami alapvetően a kereskedelmi feszültségtől való félelemnek és bizonytalanságnak tudható be. Mindeközben, ha a szolgáltatói szektorokból érkező előretekintő indikátorokat vesszük górcső alá, akkor a lassulás kevésbé tetten érhető, sőt egyes adatokban javulást is látunk. Másrészt, habár a kereskedelmi háború veszélye már egy fokkal kevésbé jelent fenyegetést a G20-as csúcstalálkozót követően, még mindig lehetnek kellemetlen fordulatok, ami a volatilitás átmeneti megugrását okozhatja a (részvény)piacokon. Habár mindkét félnek érdeke, hogy megoldás szülessen, a tárgyalások elhúzódása szinte borítékolható.

Amundi: középpontban a jegybankok
Ahogyan azt már korábban is jeleztük, a jelentős bizonytalanság miatt érdemes forgatókönyvekben gondolkodni. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb fejlemény, hogy az elmúlt időszakban növekedett a negatív forgatókönyv valószínűsége, ami a monetáris politikára is jelentős hatással van. A növekedési kilátások romlása az inflációs-, illetve a kamatvárakozásokat is lehűtötte, ami a kötvénypiacokon újabb hozamcsökkenési hullámot eredményezett. A befektetők ugyanis arra számítanak, hogy egy esetleges lassulás esetén a nagy jegybankok erősen támogató üzemmódba lépnek, ami megakadályozhatja egy nagyobb válság kialakulását. Ezzel kapcsolatban az első konkrét lépést a Fed teheti meg július 31-i ülésén.

A fejlődő kötvénypiacok lehetnek a nyertesei a lazító, azaz galamb jegybanki politikának, továbbá a gyengébb dollárárfolyamnak is. Éppen ezért nem módosítunk a fejlődő kötvénypiaci kitettségünkön, nem úgy, mint a hazai kötvénypiac súlyán, melyet 5%-ra csökkentünk, szerintünk ugyanis a piac nagyrészt már beárazta az MNB tartós lazaságát.

Véleményünk szerint a befektetőknek továbbra is azokból a részvényekből, piacokból, szektorokból érdemes szemezgetniük, melyek még a jelenlegi szinteken is vonzó értékeltséggel rendelkeznek, valamint egyáltalán nincsenek, vagy csak kevésbé vannak kitéve a kereskedelmi háborúnak. Emiatt érdekesnek tartjuk az orosz és a régiós részvényeket is.

Kitartunk a fejlődő részvénypiaci pozíciónk mellett, mert a Fed enyhülő hangvétele és a fejlődő piacok várható növekedési többlete a fejlett piacokhoz képest, valamint a kínai fiskális- és monetáris élénkítés véleményünk szerint többet nyom a latban, mint a kereskedelmi háborút övező kockázatok. Ráadásul a fejlett részvények árazása magasabb is, valamint 10 éves bikapiacon vannak túl, ami óvatosságra intheti a befektetőket. Ez a fejlődő részvényekről, beleértve a Közép-Kelet-Európai régióról nem mondható el, jelentős lemaradást kell(ene) behozniuk (a profitok terén is)."

Amundi: középpontban a jegybankok
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bróker marcsi_mti