Előfizetői tartalom

A "minden lufi" elmélet, avagy miből lehet a követező krízis?

A 2000-es évek elejét a dotcom lufi határozta meg, 2007-ben pedig a lakáspiaci buborék pukkadt ki. A "minden lufi" elmélet szerint a következő gazdasági válságot több szektor egyszerre indíthatja el – állítja Graham Summers "The Everything Bubble: The Endgame For Central Bank Policy" című könyve. A konvencionális monetáris politika befellegzett, viszont a nem konvencionális, illetve extrém laza monetáris politika árfelhajtó hagyatéka még sokáig fogja éreztetni a hatását.

Budapest Economic Forum 2019 A globális gazdaság lassulásával a Budapest Economic Forum 2019 konferencián is fogunk foglalkozni. Információ és jelentkezés A lufik fogalma általában abból eredeztethető, hogy egy adott vagyontárgy túlértékeltté válik a piacon. A piaci szereplők csupán a vagyontárgy értéknövekedésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés