Előfizetői tartalom

Lerántja a leplet az MNB a nyugdíjpénztárakról: izgalmas mutatószám érkezett

2020. január 1-jétől kiterjeszti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az önkéntes nyugdíjpénztárakra is a megtakarítási célú életbiztosításoknál régóta használt Teljes Költségmutatót (TKM). A modellszámítást tükröző mutatószámnak köszönhetően végre megtudhatjuk, hogy az önkéntes pénztárak tagjai a befektetéskor elvont, működési és fedezeti tartalékba kerülő összegeken felül milyen közvetett, mögöttes díjakat kell, hogy kifizessenek és összehasonlíthatóvá válnak régi riválisuk, a nyugíjbiztosítások költségterhelésével is.
Ismerkedj meg a legújabb TKM-mutatóval 2017. januárjában élesedett az MNB unit-linked ajánlása, amely a Teljes Költségmutató (TKM) közzétételének kötelezővé tétele mellett költséglimit-ajánlást is tartalmazott és így jelentősen csökkentette a megtakarítási célú életbiztosítások költségeit. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) tagjai egyébként 2010 januárja...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái