Előfizetői tartalom

Siess! Alig maradt időd, hogy lecsapj a 280 ezer forint állami ingyenpénzre

Ha idén indítunk nyugdíjcélú megtakarítást, jövőre már igényelhetjük is az egyszerre több termék esetén akár 280 ezer forintos összegre rúgó adójóváírást. Ha viszont nem tudjuk az állami támogatás kimaxolásához szükséges évi 1,4 millió forintot félretenni évente, fontos odafigyelnünk arra, hogy a számunkra legmegfelelőbb terméket válasszuk: megmutatjuk, melyik nyugdíjcélú megtakarítási forma az ideális. Ha elfelejtük igénybe venni az adójóváírást, 10-20 év alatt akár több millió forint támogatástól is eleshetünk.

Jelenleg három fontosabb nyugdíjcélú öngondoskodási termék van Magyarországon, melyet az állam is támogat: az önkéntes nyugdíjpénztárak, a nyugdíjbiztosítások, és a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ). A magyar lakosság elsősorban nyugdíjpénztárban takarít meg, az MNB adatai szerint 1,1 millió nyugdíjpénztári szerződés van most a piacon. A legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés