Előfizetői tartalom

Őrület: 10% feletti hozamot csinálnak, a magyaroknak mégis a szuperállampapír kell?

A vegyes alapok viszik a hátukon a befektetési alapok piacát – gyakorlatilag így lehet jellemezni a befektetési alapok idei eddigi évét. A BAMOSZ adatait nézve pedig egyáltalán nem állnak rosszul a pénzkeresésben az alapok: a részvényalapok kategóriája októberig már 14%-ot hozott a befektetőknek, az abszolút hozamú alapok 7%-nál tartanak, és mégis, ez utóbbi kategória nem tudott felállni a tavaly év végi sokkot követően.

Idén eddig gyakorlatilag csak a vegyes alapok tudtak látható tőkebeáramlást elkönyvelni (a kötvényalapoktól tekintsünk el, mert itt elsősorban a pénzpiaci alapokkal kapcsolatos átrendeződésekről van szó a vagyonnál), mindegyik másik alapkategóriából áramlik ki a pénz. A tavalyi év végi tőzsdei esés nagy vesztesei az abszolút hozamú alapok, itt hiába vannak már idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés