Előfizetői tartalom

Pénzeső a nyugdíjkasszáknál: záporoznak a 10% fölötti hozamok

Szép éve volt eddig az önkéntes nyugdíjpénztáraknak, különösen hozam szempontjából: a pénztári portfóliók csak az első három negyedévben 7,58%-os átlaghozamot értek el, egyes portfóliók pedig november elejéig több mint 20%-ot teljesítettek. A munkáltatói befizetések kiesése érződik a befizetéseken, viszont az egyéni befizetések folyamatosan kezdik pótolni a kiesett összegeket. Sokkal rosszabb a helyzet az egészségpénztáraknál, ahol a tagdíjbevétel 13,7%-ot csökkent, illetve a munkáltatói befizetések gyakorlatilag feleződtek a tavalyi harmadik negyedévhez képest.
Van élet a munkáltatók után Minimális csökkenés mellett 1,076 millió főre esett vissza 2019 harmadik negyedévben az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma – ismertette a szektor eredményeit Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke egy mai sajtóeseményen. Bár a taglétszám csökkent 1,7%-kal éves alapon, a teljes kezelt pénztári vagyon...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái