Előfizetői tartalom

Nem biztosította a német múzeum a vagyonokat érő kincseket

Portfolio
Egy nappal azután, hogy két rabló meglépett a drezdai Grünes Gewölbe múzeumból a becslések szerint 1 milliárd euró értékű műkincsekkel, kiderült, hogy a német múzeumnak nem volt biztosítása a műtárgyakra – írja a Bloomberg. Nem biztosítani egyes kollekciókat bevett szokás a múzeumoknál. Eközben kiderült, hogy az elkövetők kevesebb mint 7 perc alatt vitték véghez a rablást.

Egyre nő a nyomás a rendőrségen, hogy megtalálják a drezdai múzeumból ellopott műkincseket. Ennek az oka többek közt az, hogy a gyémántberakásos tőrt, a gyöngynyakláncot és a többi műalkotást – amit a Bild forrásmegjelölés nélkül 1 milliárd euróra becsül – nem biztosította a múzeum. A szász tartományi kormány, a Grünes Gewölbe múzeum tulajdonosa nem biztosította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés