Előfizetői tartalom

Nélkülük vérengzés lett volna - Elképesztőt mentek idén a portfóliómenedzserek

Ha csak a lakosságon múlik, elvéreztek volna idén a hazai befektetési alapok – ezt mutatják az MNB friss statisztikái. A befektetési alapokban kezelt háztartási vagyon idén semmit sem tudott nőni, miközben az állampapírokba ömlik be a pénz. A befektetési alapok idei teljesítménye ugyanakkor még mínusz nullában is óriási teljesítmény, ha ugyanis nincsenek a portfóliókezelők és a kedvező tőkepiaci folyamatok, sehogy nem tudták volna visszahozni azt a 400 milliárdot, amit októberig kivontak az alapokból a magyarok.

Az MNB friss értékpapír-statisztikái szerint teljesen lenullázódott idén a befektetési alapok állománynövekménye a háztartásoknál, ez azt jelenti, hogy tavaly év végéhez képest semmit sem nőtt a magyarok kezében lévő befalap-állomány. Sőt, még kicsit csökkent is, október végével bezárólag 2,6 milliárd forinttal kevesebb befektetési alap volt a lakosság kezében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái