Előfizetői tartalom

Tarol a szuperállampapír, de az ingatlan még mindig sláger a magyaroknál

Bár a kínálati oldal adott, a magyar ember pénzügyi kultúrájába nem ivódott bele a részvényvásárlás. A szuperállampapír viszont pörög és továbbra is slágertermék az ingatlanalap – mondta a Portfolio-nak adott interjúban Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. vezérigazgatója. Szerinte digitalizáció ide vagy oda, még mindig nagy szükség van a brókerekre, ebben változást majd a generációváltás hozhat. Kitért arra is, hogy brókebotrányok rémképe eltűnt a piacról, a kiterjesztett hatósági környezet nyomása viszont óriási a piaci szereplőkön.

Nemrég megjelent egy hír arról, hogy rövidebb munkaidőt kellene bevezetni a brókereknek Európában. Egyetért? Az én kollégáim még nem mondták, hogy rövidíteni kellene a munkaidőt, de emlékszem, régen még ebédszünetet is beiktattak a hivatalos tőzsdei nyitvatartásba. Nálunk inkább azt látom, hogy akár hosszabbítani is lehetne, mivel az Ersténél amerikai részvényekkel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái