Előfizetői tartalom

Mi folyik itt? Több százezer embert tiltottak el a szuperállampapírtól

180 773 – a KSH friss számai szerint ennyi külföldi állampolgár élt Magyarországon január 1-jén, és nagyjából őket fedi le az a korlátozás, amit a Magyar Államkincstár alkalmaz a szuperállampapír értékesítésénél. A kincstárnál ugyanis nem vehet a papírból az, akinek nincs magyar személyije, holott a MÁP+ hirdetményében nincs ilyen korlátozás. A bankoktól, brókercégektől ők is vehetnek szuperállampapírt, de így elesnek a kincstár ingyenes számlaszolgáltatásától.

Magyar személyi nélkül nem ad szuperállampapírt a kincstár Egyik olvasónk osztotta meg történetét velünk, amikor többszöri nekifutásnak sem tudott MÁP+-t vásárolni a kincstárnál. Olvasónk Magyarországon dolgozik, itt adózik, itt van a lakcíme, de külföldi állampolgár és nincs magyar személyije. Elmondása szerint bár ingyenes értékpapírszámlát nyithatott a Magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés