Előfizetői tartalom

Észhez tértek a magyar befektetők: a szuperállampapíron túl is van élet

Fél év után novemberben könyveltek először tőkebeáramlást a hazai befektetési alapok, a hosszú ideje tartó negatív széria után az abszolút hozamú alapokat és az ingatlanalapokat is újra megtalálták a befektetők. A pálforduláshoz valószínűleg köze van annak is, hogy az abszolút hozamú alapok hozama november végéig meghaladta a 8%-ot, és az ingatlanalapok is 4% felett járnak. A legjobban azonban továbbra is a részvényalapok kategóriája teljesít, amely már közel 17%-ot hozott a befektetőknek. Nehéz lesz megismételni az idei évet hozamok szempontjából.
 A MÁP+ elindulása óta most mondhatjuk először, hogy mintha magához tért volna a befektetési alapok piaca, jobban mondva a befektetők is észrevették, hogy van élet és lehetőség a szuperállampapíron túl is. A BAMOSZ friss statisztikája szerint november végén 6280 milliárd forintot ért el a hazai alapokban kezelt vagyon, ez közel 100 milliárddal több az október végi adatnál....

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái