Előfizetői tartalom

Észhez tértek a magyar befektetők: a szuperállampapíron túl is van élet

Fél év után novemberben könyveltek először tőkebeáramlást a hazai befektetési alapok, a hosszú ideje tartó negatív széria után az abszolút hozamú alapokat és az ingatlanalapokat is újra megtalálták a befektetők. A pálforduláshoz valószínűleg köze van annak is, hogy az abszolút hozamú alapok hozama november végéig meghaladta a 8%-ot, és az ingatlanalapok is 4% felett járnak. A legjobban azonban továbbra is a részvényalapok kategóriája teljesít, amely már közel 17%-ot hozott a befektetőknek. Nehéz lesz megismételni az idei évet hozamok szempontjából.

 A MÁP+ elindulása óta most mondhatjuk először, hogy mintha magához tért volna a befektetési alapok piaca, jobban mondva a befektetők is észrevették, hogy van élet és lehetőség a szuperállampapíron túl is. A BAMOSZ friss statisztikája szerint november végén 6280 milliárd forintot ért el a hazai alapokban kezelt vagyon, ez közel 100 milliárddal több az október végi adatnál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés