Előfizetői tartalom

Mibe fektessek 2020-ban?

Váratlanul nyugodt volt a 2019-es év befektetői szempontból; a világ két legnagyobb gazdasága közti kereskedelmi háború csillapodott, a jegybankok váratlanul világszerte felfüggesztették a szigorítást és teljesen egyértelművé vált, hogy az Egyesült Államok elnöke mindent képes megtenni azért, hogy az általa vezetett ország rekordhosszú gazdasági növekedését minél tovább kihúzza. 2020 várhatóan nem fog változást hozni ezen a téren egészen novemberig, amikor sor kerül az elnökválasztásra; attól függően, hogy ki nyeri ezt meg, az amerikai tőzsdék tovább ralizhatnak vagy nagyot bukhatnak, ez pedig kihatással lehet szinte minden piacra a világon. Megnéztük, mibe lesz érdemes fektetni 2020-ban.

Mi lesz a gazdasággal? A Világbank arra számít, hogy a világgazdaság 2017 óta tartó lassulása nemcsak megáll 2020-ban, hanem évek óta először gyorsulni fog a globális GDP-növekedés üteme, a 2019-re becsült 2,6%-ról 2,7%-ra, sőt, a növekedés még 2021-ben is kitart majd. Bár az Egyesült Államok gazdasági növekedése lényegesen lassul majd az intézmény szerint, az euróövezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés