FONTOS Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!
 
Előfizetői tartalom

Magyarok tömegei maradtak le róla, pedig ez lett az év befektetési sztorija

Ritkán, de van úgy, hogy szinte lehetetlen egy befektetéssel hibázni. Így volt ez a magyar részvényalapokkal is 2019-ben. Három sorozatot leszámítva nem volt olyan részvényalap Magyarországon, amely ne hozott volna legalább 5%-ot tavaly, a legjobb teljesítményű 15 lakossági sorozat közé 28%-os hozam alatt be sem lehetett kerülni, de még a legrosszabbul teljesítők is többségükben 10% felett hoztak. Olyan év volt ez, amit szinte lehetetlen lesz megismételni. Mégis tömegek bánkódhatnak: sokan ugyanis inkább kivették pénzüket tavaly a részvényalapokból, de akik kitartottak, nagyot kaszálhattak.

Csak pislogtunk Elképesztő év volt a tavalyi a világ tőkepiacain, kevesen gondolták volna, hogy a 2018-as csúnya évzárás után újabb rekordok dőlnek a tőzsdéken. Tavaly a görög FTASE-index ment a legnagyobbat közel 50%-kal, amit az amerikai Nasdaq 100 index emelkedése követett 38%-kal, és nem sokkal maradt le az argentin Merval-index sem 37,6%-kal. A magyar tőzsdén befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés