Előfizetői tartalom

Menekül a pénz: megölte a szuperállampapír az ingatlanmániát?

Éveken át ömlött a pénz az ingatlanalapokba, ahogy az alacsony hozamkörnyezetben kifejezetten népszerűvé vált ez a befektetési forma; a pénzpiaci, vegyes és kötvényalapokat is megelőzve az ingatlanalapok nőtték ki magukat a legnagyobb kategóriává a befektetési alapokon belül. Aztán jött az MNB likviditást korlátozó szabályozása és a szuperállampapír, ennek a két intézkedésnek köszönhetően pedig közel 175 milliárd forint hagyta ott az ingatlanalapokat néhány hónap alatt. Katasztrófa azért nem történt, az alapokban még mindig maradt több mint 1500 milliárd forint, ami részben annak is köszönhető, hogy egyelőre többnyire felülteljesítik ezek az eszközök az állampapírokat, de nagyon úgy néz ki, hogy az ingatlanmánia – legalábbis a befektetési alapok körében – lecsengőben van.

Az éves összefoglalóink közül eddig az alábbiak jelentek meg: Kapcsolódó cikkünk 2020. 01. 07. Újabb befektetés Magyarországon, amivel szinte lehetetlen volt bukni 2020. 01. 05. Magyarok tömegei maradtak le róla, pedig ez lett az év befektetési sztorija Megtorpant az ingatlanmánia Véget ért a diadalmenet Töretlenül szárnyalt az ingatlanalapok népszerűsége éveken...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái