Előfizetői tartalom

Nagy hajrával zárták az évet a befektetési alapok

Elképesztő hajrát nyomtak decemberben a befektetési alapok, összesen több mint 150 milliárd forintnyi friss tőke áramlott a szektorba. Ennyi pénzt egy hónap alatt utoljára 2014 januárjában láttak az alapok, ezzel pedig a kezelt vagyon is megközelítette a 6500 milliárd forintot. Tavaly több szabályozói változás is érintette a piacot, ami miatt jelentős vagyoni átrendeződések voltak, de összességében kijelenthető: nem sokan voltak, akik tavaly buktak volna befektetési alappal. Beszédes adat, hogy a teljes szektor vagyiarányosan közel 7%-os hozamot ért el 2019-ben.

Elképesztőt mentek decemberben a befektetési alapok, majdnem olyan sok friss pénz érkezett a szektorba 2019 utolsó hónapjában, mint amennyi a szuperállampapír elindulása miatt kiszivárgott az alapokból júniusban. Ezzel a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon december végére megközelítette a 6500 milliárd forintot, ami közel 5%-os vagyonbővülést jelent egy év alatt. ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái