Előfizetői tartalom

Időzített nyugdíjbombán ül Magyarország, de van itt egy még nagyobb baj

Néhány évtized múlva a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válik. Ennél talán még nagyobb probléma, hogy nem készül erre rendesen a lakosság: az öngondoskodást segítő megtakarítások (életbiztosítások, nyugdíjpénztárak, NYESZ) aránya nagyot csökkent az elmúlt években a megtakarításokon belül. Az életbiztosításokba 6 éve, a nyugdíjpénztárakba 7 éve nem áramlott olyan kevés friss megtakarítás, mint tavaly, és NYESZ-en is egyre kevesebben takarékoskodnak. Március 5-ei Biztosítás 2020 konferenciánkon a téma elismert szakértői foglalkoznak a jelenséggel és a kitörési lehetőségekkel, érdemes lesz eljönni.

Biztosítás 2020 Érdemes regisztrálni a rendezvényre itt: Információ és jelentkezés Három nyugdíjcélú megtakarítási formát díjaz manapság 20%-os befizetésarányos adókedvezménnyel az állam, így gyakorlatilag ezek uralják a magyar öngondoskodási piacot: nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés