Előfizetői tartalom

2008 óta nem volt ilyen: beavatkozna a pénzpiaci alapoknál az amerikai pénzügyminisztérium

Portfolio
Az amerikai pénzügyminisztérium arra kért felhatalmazást a kongresszustól, hogy oldja fel a tőzsdestabilizációs alapjára vonatkozó korlátozásokat annak érdekében, hogy átmenetileg megtámogathassák a pénzpiaci alapokat – írja a Wall Street Journal. Utoljára 2008-ban avatkozott be ilyen módon a pénzügyminisztérium a piacon, 2010-ben aztán megtiltották az ilyen intézkedéseket.

A pénzügyminisztérium az Exchange Stabilization Fundra vonatkozó megkötések feloldására kérte a kongresszust annak érdekében, hogy a befektetési alapok piacának megfelelő garanciaprogramokat tudjon kidolgozni. A program addig tartana, amíg fel nem oldják a Trump elnök által március 13-án deklarált nemzeti vészhelyzetet – derítette ki a Wall Street Journal. Egyelőre a garanciaprogram...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés