Előfizetői tartalom

Megakadt a lakossági állampapírok szekere – Március lehet az igazi csapás

Februárban kissé visszaesett a forintos lakossági állampapírok állománya januárhoz képest. Múlt hónapban 9193 milliárd forintot tett ki a lakossági állampapírok állománya, amely valamivel elmarad a január végi 9211 milliárdtól. Ebben szerepet játszhat az is, hogy az ÁKK múlt hónapban összesen közel 194 milliárd forint értékben vett vissza lakossági papírt a bankoktól és egyéb, nem lakossági szereplőktől. Valószínűleg márciusban sem lesz jobb a helyzet, az már most látszik, hogy a szuperállampapír értékesítésében az eddigi legrosszabb hónapot jelentheti a mostani.

Kis mértékben, 18 milliárd forinttal csökkent a forintos lakossági állampapírok állománya egy hónap alatt a Pénzügyminisztérium által közzétett államháztartási adatok szerint. Február végén összesen 9193 milliárd forint volt lakossági papírokban, ez valamivel elmarad a január végi 9211 milliárdhoz képest. A lenti adatokban a prémium euró állampapír adatait nem közlik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái