Előfizetői tartalom

Nyugdíjpénzek milliárdjait vette el a magyaroktól a koronavírus

Tavaly csak úgy röpködtek a 10% feletti hozamok a nyugdíjpénztáraknál, az idei első negyedévben pedig már a mínusz 10% feletti hozamok voltak gyakoriak. A koronavírus miatti tőzsdei esés a nyugdíjra gyűjtő magyarok megtakarításait is megnyirbálta, az idei első három hónap elég volt ahhoz, hogy sok portfólió egész tavalyi teljesítményét eltörölje. Ha valaki tehát most megy nyugdíjba, valószínűleg még nem érdemes hozzányúlnia a pénzéhez, de a többiek se búslakodjanak: a piacok még bőven ledolgozhatják ezeket a mínuszokat.

A tavalyi rendkívül jó tőkepiaci év után sokan félve nézhetik most meg a nyugdíjpénztári portfóliójuk hozamát, és minden okuk megvan rá. Az év első negyedévének teljesítményét ugyanis jócskán beárnyékolta a koronavírus okozta kisebb fajta tőkepiaci pánik, ez sok egyéb befektetés mellett az önkéntes és magán-nyugdíjpénztári hozamokra is negatívan hatott. Pedig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái