Előfizetői tartalom

Százmilliárdnyi lakossági állampapír jár le heteken belül - Mi lesz a szuperállampapír sorsa?

A kezdeti lelkesedés már a múlté a szuperállampapír körül, a konstrukció hétről hétre egyre gyengébb értékesítési adatokat mutat, pedig az államnak nagyobb szüksége lesz most a lakossági papírok értékesítéséből befolyó pénzre, mint eddig valaha. A koronavírus terjedése jócskán átírta a lakossági állampapírok piacát is: a gazdasági megtorpanás kieső jövedelmeket generál a háztartásoknál, a kincstári értékesítési pontok bezártak, a szuperállamapíprral versengő termékek vonzereje nő, miközben több százmilliárdnyi lakossági papír jár le a hetekben. Nagy kérdés, mit lép az állam, ha nem vesznek érdemben több lakossági papírt a magyarok. Ennek jártunk utána mostani cikkünkben.

Azt már az év eleji számokból látni lehetett, hogy a szuperállampapír iránti őrület alábbhagyott, és a heti szintű kereslet 60-70 milliárd forint környékén stabilizálódott.  Több lehetséges okot (pl. emelkedő infláció, gyengülő forint) is felsoroltunk a visszaeső jegyzések kapcsán, de akkor még nem lehetett előre látni, hogy jön a koronavírus, és még inkább átrajzolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés