Előfizetői tartalom

Drámai visszaesés a magyar alapoknál – A 2008-as válságnál is nagyobb sokkot okozott a koronavírus

15 év alatt, tehát amióta gyűjtjük a befektetési alapok havi adatait, nem láttunk olyan vagyonvisszaesést havi szinten, mint most márciusban. A befektetési alapok kezelt vagyona több mint 456 milliárd forinttal esett vissza, ezzel közel három év munkáját törölte ki a szektornak a koronavírus miatti befektetési veszteség és az azzal összefüggő jelentős tőkekivonás.

2017. május végén, tehát közel 3 éve volt utoljára 6000 milliárd forint környékén a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, a legfrissebb adatok szerint március végén ismét ezen a szinten állt a vagyonmutató. Mondhatjuk azt is, hogy három év munkáját törölte ki az alapkezelői szektornak a koronavírus. A világjárvány miatti tőzsdei pánikban egy hónap alatt 456 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés