Előfizetői tartalom

Fordulat készülődik az állampapírok piacán: átveszi az uralmat a lakosság

Idén 800 milliárd forintnyi olyan lakossági állampapír jár le, amely nem lakossági ügyfelek kezében van, ezzel őszre szinte már teljesen átveheti az uralmat a lakosság a lakossági állampapírok piacán. Az adatok szerint már csak Prémium és Bónusz Állampapírokban vannak intézményi pénzek, az idei lejáratok is szinte csak intézményi pénzeket érintenek, így a júliusban és augusztusban felszabaduló százmilliárdok aligha lesznek újrabefektetve a lakossági állampapírok piacára.

Idén 800 milliárd forint jár le az intézményeknél Korábbi cikkeinkben többször is bemutattuk már, hogyan néz ki idén a lakossági állampapírok lejárati szerkezete, mostani cikkünkben ezeknek a lejáratoknak egy másik oldalára világítunk rá: 2020-ban szinte minden olyan lakossági papír lejár, amely nem a lakosság kezében volt, ez pedig azt jelenti, hogy őszre gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés