Portfolio signature

Olyat tett a magyar lakosság, amit még senki Európában: itt a friss államadósság-lista

Az Eurostat frissen publikált számai szerint van egy mutató, amelyben Magyarország vezet az EU-ban: a magyarok kezében van a legtöbb államadósság, ebben már Máltát is magunk mögé utasítjuk.
A lakossági állampapírok jövőjéről és megtakarítási piacra gyakorolt hatásairól bővebben is szó lesz a Portfolio november 10-ei Öngondoskodás konferenciáján. Ne maradj le róla, jelentkezz most kedvezményes áron!

Az Eurostat friss, 2019-re vonatkozó számai szerint tavaly Olaszország, Franciaország és az Egyesült Királyság konszolidált bruttó államadóssága volt a legmagasabb az EU-ban, ebben a három országban és Németországban haladja meg egyedül a 2 ezermilliárd eurót az államadósság mértéke.

A számokból az is jól látszik, hogy az első három helyen szereplő országok esetében nőtt az államadósság egy év alatt.

Magyarország a maga 94 milliárd eurójával nagyjából a középmezőnyben foglal helyet, itt csak minimális növekedést lehetett látni egy év alatt az államadósságban:

A cikk fontosabb üzenetei:

  • Megelőztük Máltát a sorban, az államadósság háztartási aránya Magyarországon a legmagasabb.
  • Vannak olyan országok, ahol egyáltalán nem vesz a lakosság állampapírt.
  • A tavalyi év fordulatot hozott a háztartási lejárati szerkezetben is.

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A teljes anyag elolvasásához érdemes most előfizetni a Portfolio Signature-re, augusztus 11-ig 50%-os kedvezménnyel 1745 forintért (teljes áron a havidíj 3490 forint lesz). Az éves előfizetés díja 34900 forint, a fizetés egyszerűen, online tranzakcióval működik.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések